Izjava o privatnosti

Zadnja promjena: 18/04/2022

Svi administratori web sjedišta www.autoskola.hr obvezuju se pružiti zaštitu osobnih podataka korisniak na način da prikupljaju samo nužne i osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za osnovno funkcioniranje stranice, sustava, kontaktiranje i prijavu za newsletter. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo administratorima stranice. Sve osobe povezne sa stranicom www.autoskola.hr odgovorne su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koji su uneseni ili koji se automatski prikupljaju na ovim stranicama je Kaja Pavlinić, s e-mail adresom za kontakt info@autoskola.hr.

Web sjedištem upravlja Speck d.o.o., Petra Zrinskog 4a, 48260 Križevci.

Za sva pitanja oko obrade podataka i Izjave o privatnosti slobodno se obratite na elektroničku ili fizičku adresu navedenu iznad. 

Opće informacije

Politika privatnosti donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji način se obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Izjava se primjenjuje na upotrebu svih funkcionalnosti web stranice www.autoskola.hr, koje uključuju obradu osobnih podataka. Izjava o privatnosti prvenstveno se odnosi na fizičke osobe i njihovu zaitštu osobnih podataka, no primjenjuje se i na pravne osobe u skladu s važećim propisima. 

Ova Izjava odnosi se na obradu osobnih podataka svih korisnika koji posjećuju web stranicu www.autoskola.hr, ali i svih suradnika te ostalih dionika.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci sastoje se od podataka o entitetima (fizičkim ili pravnim osobama), čiji je identitet određen ili se može odrediti, npr. Vaše ime i prezime, poštanska adresa ili e-mail adresa.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama ili sustavom (npr. registracija u sustav, ispunjavanje obrazaca na našoj web stranici), prilikom komentiranja i dijeljenja objava, ili kada nas kontaktirate putem elektroničke pošte.

Prilikom registracije na web stranicu, kandidat autoškole unosi ime, prezime i e-mail adresu. Opcionalno, kandidat može urediti svoj korisnički profil i dodati druge osobne podatke, kao što su OIB, datum rođenja, spol, mjesto rođenja, država rođenja, adresa prebivališta, kontakt broj te podatke roditelja.  

Prilikom registracije na web stranicu, stručni voditelj ili predavač autoškole unose ime, prezime i e-mail adresu. Opcionalno, stručni voditelj ili predavač autoškole mogu dodati svoj kontakt broj. 

Ako smo Vaše osobne podatke dobili od treće strane, pružit ćemo Vam sve relevantne informacije o njihovoj uporabi, najkasnije mjesec dana nakon što smo ih zaprimili, uključujući i informaciju o kategorijama osobnih podataka koje su u obradi, svrsi obrade te o njezinoj pravnoj utemeljenosti.

Korištenje i pohrana korisničkih osobnih podataka

Prilikom svake posjete web stranici www.autoskola.hr, ako nam odobrite korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics alata i alata Hotjar (kolačića treće strane) prikupljamo tehničke podatke, kao što su vrsta i verzija Vašeg preglednika, uređaja, vremenska zona u kojoj se nalazite itd. Ovim putem ne prikupljamo osobne podatke, već dobivamo agregirane informacije o korištenju web stranice s ciljem unapređenja korisničkog iskustva (npr. najčitaniji dijelovi, trajanje posjeta na pojedinom dijelu web stranice, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i slično). 

Ime i prezime kandidata autoškole dostupno je svim kandidatima, stručnom voditelju i predavačima unutar neke autoškole, a ostali su podaci dostupni isključivo njemu, stručnom voditelju i predavačima unutar autoškole. Osobni podaci stručnog voditelja i predavača u autoškoli dostupni su svim kandidatima njihove autoškole. 

Osobne podatke ponajprije prikupljamo zbog:

– Omogućavanja funkcionalnosti koje sustav nudi

– Unapređenja korisničkog iskustva prilikom korištenja i pregledavanja web stranice

– Promocije web stranice

– Interne statističke obrade podataka

– Što efikasnijeg odgovora na sve upite

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodavati ili davati trećim stranama. Uvid u osobne podatke omogućavamo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava te za potrebe zaštite zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.

Vaši osobni podaci pohranjuju se u Europskoj uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics i Hotjar), općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Stoga, moguće je da se podaci primaju na poslužiteljima smještenima u EEA i zatim se upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA.

Za sve ostale oblike rukovanja podacima koje nismo predvidjeli, konzultirat ćemo se s nadležnim tijelom (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP). 

Vaše podatke pohranjujemo na poslužitelje našeg hosting providera. Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere s ciljem zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo Vaše podatke, ne možemo Vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što zaprimimo Vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

 

Brisanje korisničkih osobnih podataka

Svi korisnici web stranice imaju pravo i mogućnost na traženje ispravaka, brisanje ili ograničavanje obrade korisničkih osobnih podataka. Također, korisnici zadržavaju pravo na prijenos podataka. U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti da uklonimo Vaše osobne podatke. Također, imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih posljedica.

 

Najkasnije u roku od 14 dana od podnošenja zahtjeva putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili kontaktnog obrasca dostavljamo potvrdu o tome čuvamo li Vaše osobne podatke, uz detalje poput vrste podataka, načina obrade i izvora podataka. Također, istim putem možete i povući svoju privolu za prikupljanje osobnih podataka.

 

U slučaju bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam se obratite na info@autoskola.hr. Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane web stranice www.autoskola.hr mogu se uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP). 

Društvene mreže

Ova web stranica može koristiti aplikacije ili usluge društvenih mreža koje vam omogućuju dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima (zajedno s aplikacijama za društvene mreže). Bilo koji osobni podatak ili druga informacija koju možete podijeliti putem aplikacija društvenih mreža može biti pročitana, prikupljena ili korištena od strane drugih korisnika aplikacija za društvene mreže nad kojima imamo malu ili uopće nemamo kontrolu. Stoga ne možemo biti odgovorni za upotrebu, zlouporabu ili zlouporabu bilo kakvih osobnih podataka ili drugih informacija koje ste podijelili putem društvenih mreža.

Promjene u informacijama o obradi osobnih podataka

Povremeno ćemo ažurirati ovu Izjavu o privatnosti, a nakon svake promjene ćemo navesti datum izmjena na vrhu ove stranice, koja će biti valjana od toga datuma. Predlažemo da povremeno pregledate ova pravila o privatnosti kako biste bili informirani o načinu na koji štitimo vaše podatke.

Možemo povremeno, bez prethodne obavijesti, izmijeniti ili nadopuniti ovu Izjavu o privatnosti, zbog čega preporučujemo da prije korištenja usluge pregledate ovu Izjavu o privatnosti.

Zaštita privatnosti djece

Poštujemo zaštitu privatnosti djece u interaktivnom online svijetu. Ova web stranica nije namijenjena djeci mlađoj od 12 godina. Naša pravila zabranjuju prikupljanje ili zadržavanje podataka o osobama mlađim od 12 godina.